Onze eigen Tentoonstelling


Onze jaarlijkse tentoonstelling in de Rank was weer een succes. We zijn op woensdagmiddag begonnen met de opbouw en dat verliep snel en goed. De sfeer was gezellig en we waren om ongeveer half 6 Klaar. De vogelinbreng kon beginnen en er waren leden die al stonden te wachten om de vogels in te brengen. We hebben 183 vogels ten toon kunnen stellen en daarnaast was er een mooie verkoopklasse.

Op donderdag begon de keuring met een bakkie koffie en om 9 uur waren de keurmeesters er klaar voor. De hele ochtend werd er gekeurd. Daarna werd er achter de schermen heel hard gewerkt om alle gegevens in te voeren in de computer. De prijzen werden verdeeld door de keurmeesters en toen dat alles klaar was stond er een heerlijke lunch op iedereen te wachten. Na het eten werd er nog hard gewerkt om de resultaten van de show klaar te maken voor de catalogus, die nog diezelfde middag gedrukt werd en 's avonds met de opening gepresenteert kon worden. Alle prijswinnaars werden bekend gemaakt. Kees van den Oosterkamp viel erg vaak in de prijzen, dit was een complete verrassing.

Vrijdag gingen we om 13.00 uur open, en het bezoek liep lekker door. Er waren dit jaar verbazend veel nieuwe mensen die per toeval van de tentoonstelling hadden gehoord, en met enthusiasme een kijkje kwamen nemen. Het was heerlijk gezellig.

Zaterdag waren we open van 10 uur tot 5 uur, en wederom veel aanloop. Vooral in de ochtend waren er veel vroege vogels. In de middag kwamen de leden die ingezonden hadden nog nog lekker een bakje koffie of thee drinken, met pepernoten en pinda's. De medewerkers van De Rank waren heel behulpzaam en verzorgden uitstekende catering.

« Terug naar het nieuws