kleine kring


Tentoonstelling Kleine Kring in week 47 van Dinsdag 22-11-2022 13.00 uur tot Zaterdag 26-11-2022 17.00 uur

De organisatie begon uiteraard al lang voor deze datum.

Om 13.00 uur konden we zaal H in de rank terecht voor de opbouw. Steven kwam met zijn trekker bij Henk Dijkkamp om het tentoonstellingsmateriaal op te halen, samen met Jan sok, en om 13.00 werd begonnen met de opbouw. Dit verliep spoedig met behulp van vele handen. En om 19.00 uur was men zover klaar om de vogels te ontvangen en deze in te kunnen schrijven.

Van onze eigen vereniging hadden we 9 leden die vogels instuurden en van de kleine Kring kwamen er ook 9 inzenders. Vogelvriend Elburg met twee leden, De Goudvink met 3 leden, De vriendschap uit Heerde 4 leden. De vogelvriend uit Wezep heeft niet ingezonden.

We hadden 4 keurmeesters geregeld te weten:

Kanaries G.J. Haank

Parkieten, tropen en Europese Cultuurvogels H.J. Vos

Tropen, Europese Cultuurvogels P. Linskens

Grote parkieten en andere kromsnavels Kees Bink

Er waren een mooie hoeveelheid vogels. Ongeveer 180. En er was een mooi aanbod van diverse vogels.

De keuring werd verricht op Woensdag 23 -11-2022 en om half een was er een pauze met soep, broodjes en een warme kroket. Dit smaakte een ieder prima

Op Donderdag avond was er de opening. Het was gezellig druk. Er werden 4 Jubilarissen gehuldigd.

Berend van den Oosterkamp 25 Jaar, Freddie Keurhorst 25 jaar Herman van ’t Erve 40 jaar en Rene Sloots ook 40 Jaar. Die kregen een Speldje opgespeld door Wim Theloosen uit Elst. Nadat hij de jubilarissen had gehuldigd mocht hij ook de Tentoonstelling openen.

Op Vrijdag 25-11-2022 ging de Tentoonstelling om 13.00 uur open. In de ochtend waren de vogels al gevoerd en van water voorzien. En het was eigenlijk al snel best druk. En het liep zo de hele middag door. Veel gezinnen met jonge kinderen die de vogels mooi vonden. Een jongetje vond het niet leuk dat vader en moeder al weer weg wilden. Hij wou nog langer blijven en uitte zijn ongenoegen duidelijk. Om 21.00 uur ging de Tentoonstelling sluiten

Op Zaterdag ging de tentoonstelling om 10.00 uur al open. Ook toen werden de vogels al voor de opening gevoerd. Ook Deze zaterdag was het gezellig druk. Ik denk dat we wel 200 bezoekers hebben gehad. De borden waren al vroeg geplaatst net zoals vrijdag.

Ook zijn er door mensen de catalogus rondgebracht naar de adverteerders.

Om 16.45 kwam de krentenwegge naar binnen. Die was verzorgd door Bakkerij Hagen en was gewonnen door de afdeling Epe en Heerde. Het werd aangesneden en iedereen smulde van het heerlijke krentenbrood, met echte Roomboter. Daarna begon De uitgifte van de vogels. Dit verliep ook zonder problemen. En daarna werd de Tentoonstelling afgebroken onder leiding van Jan Sok.

Hierna kregen we een drankje aangeboden en waren er wat Hapjes, Daarna reed steven van essen met de tractor de kar weer naar de Bossenbroekerweg, en werd alles weer opgeslagen op Zolder.

We kunnen terugkijken op een geslaagde Tentoonstelling, met dank aan de vele handen die hielpen en diegene die vogels instuurden.

« Terug naar het nieuws