Over ons


Welkom op de website van vogel vereniging “De Cannenburgh” uit Vaassen.

De vereniging heeft tot doel het houden, verzorgen, kweken en het tentoonstellen van vogels op verantwoorde wijze te promoten, en om die kennis te delen. De vereniging is aangesloten bij de NBvV. Indien u vragen heeft kunt u mailen of voor dringende zaken neem contact op met 1 van onze bestuursleden.

Vogelvereniging De Cannenburgh werd opgericht tijdens een bijeenkomst in zaal Biesterbos in aanwezigheid van een 20 tal vogelliefhebbers en dit vond plaats op 20 December 1954.

De eerste voorzitter was de Hr. Dalhuizen en er werd toen ook besloten dat de contributie fl 0,75 per maand zou bedragen. De eerste tentoonstelling vond plaats op 8/9/10 December 1955 in een zaal van hotel Spoorzicht van de familie Bakker.

Na enkele jaren in Spoorzicht te hebben gezeten werd er overgestapt naar een zaal van schietvereniging Prins der Nederlanden aan de Deventerstraat, waar ook de vergaderingen werden gehouden. Door de groei van aantal vogels werd de zaal te klein en stapte men over naar dorpscentrum De Wieken alwaar in een mooie grote ruime zaal alles kon plaats vinden. Door wat krimp in het aanbod en gelet op de financiën werd besloten om te verhuizen naar De Rank.

Op 22 april 1970 kwam Theo Huis in ‘t Veld in het bestuur en in 1978 werd hij voorzitter en heeft dit, met 1 jaartje er tussen uit vanwege studie, tot 2016 volgehouden. Dit was een reden dat Theo ook in 2017 benoemt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau met bijpassend lintje welke hem door burgermeester werd opgespeld net voor opening show. Op de feestavond van 2018 kreeg Theo door de NBvV de speld van bijzondere verdiensten opgespeld en werd hij tevens benoemd tot Erelid.

In 2015 gaf het toenmalige bestuur aan om er mee te willen stoppen. Indien er geen gegadigden zouden komen zou de vereniging ophouden te bestaan. Na rondvraag onder de leden wat men nu moest gaan doen en wat leden wilden kwam er toch nog een nieuw bestuur. Het nieuwe bestuur slaagde er in om de vereniging levendig te houden, en doet dat nog steeds.

Ook worden er regelmatig lezingen gehouden in samenwerking met vogelverenigingen De Vogelvriend uit Heerde en De Goudvink uit Epe welke plaats vinden in het clubgebouw van De Goudvink. Bekijk de agenda voor data en tijden.

Aan het einde van het jaar organiseert de vereniging haar jaarlijkse show en 1 maal in de 6 jaar een kleine kring show samen met diverse zuster verengingen.

De vereniging organiseert een aantal vergaderingen per jaar in aanloop na de show en heeft in de maand januari haar jaarlijkse prijsuitreiking/nieuwjaarsreceptie. Deze worden gehouden in de Bloemenfotein in Vaassen. Bekijk de agenda voor data en tijden.